[Fixed in 1.8.0] Brocade failure for discovery

Unimus support forum
Post Reply
thepossum
Posts: 3
Joined: Mon Jun 04, 2018 3:06 pm

Wed Jun 06, 2018 1:55 pm

We have a pair of Brocade switches that are failing discovery, with the current 1.7.2 just freshly updated.

I do note that when I telnet to the device, the prompts given look like this:

User Access Verification

Please Enter Login Name: XXXXXXXX
Please Enter Password:

User login successful.

and that the user still needs to run the "enable" command before it can do anything.

"show version" lists this:

SW: Version 04.1.00c Copyright (c) 1996-2009 Brocade Communications Systems, Inc.
Compiled on Oct 07 2009 at 18:22:47 labeled as TIS04100c
(4851167 bytes) from Primary TIS04100c.bin
Compressed Boot-Monitor Image size = 373767, Version:04.1.00T205 (grz04100)
HW: Stackable TurboIron-X24
==========================================================================
Serial #: XXXXXXXXXXX
BROCADE-ASIC 0: type B820, rev 01 subrev 00
==========================================================================
833 MHz Power PC processor 8541 (version 32/0020) 66 MHz bus
512 KB boot flash memory
31744 KB code flash memory
512 MB DRAM
The system uptime is 108 days 12 hours 55 minutes 11 seconds
The system : started=cold start
User avatar
Tomas
Posts: 510
Joined: Sat Jun 25, 2016 12:33 pm

Wed Jun 06, 2018 9:41 pm

Hi,

So far all the Foundry / Brocade / Ruckus ICX switches (all same OS) that we saw did not require to be in enable mode to run "show version".
This is why the discovery is failing for you, since Unimus doesn't switch the device to enable mode before discovering it.
(since so far none of these devices needed it)

I have changed the IronWare driver to require switching the device into enable mode.
Could you please test 1.8.0 Beta if that works for you on these?

Thanks!
thepossum
Posts: 3
Joined: Mon Jun 04, 2018 3:06 pm

Fri Jun 08, 2018 12:50 pm

There was no change on my device.

Linuxhost$ telnet ip.ip.ip.ip
Trying ip.ip.ip.ip...
Connected to ip.ip.ip.ip.
Escape character is '^]'.



User Access Verification

Please Enter Login Name: USERNAME
Please Enter Password:

User login successful.

telnet@ip.ip.ip.ip>show version
SW: Version 07.4.00T203 Copyright (c) 1996-2012 Brocade Communications Systems, Inc. All rights reserved.
Compiled on Mar 02 2012 at 12:22:42 labeled as TIR07400
(6808579 bytes) from Primary TIR07400.bin
Compressed Boot-Monitor Image size = 369366, Version:07.3.00T205 (trz07300)
HW: Stackable TurboIron-X24
==========================================================================
Serial #: XXXXXXXXXXX
P-ASIC 0: type B820, rev 11 subrev 00
==========================================================================
825 MHz Power PC processor MPC8541E (version 8020/0020) 330 MHz bus
512 KB boot flash memory
31744 KB code flash memory
512 MB DRAM
The system uptime is 113 days 13 hours 4 minutes 20 seconds
The system : started=cold start

telnet@ip.ip.ip.ip>show running-config
Current configuration:
<elided>
--More--, next page: Space, next line: Return key, quit: Control-c^C


And by "by anything" I of course meant that the USERNAME user only has read-access to the device, no changes can be made until after entering the "enable" command.
User avatar
Tomas
Posts: 510
Joined: Sat Jun 25, 2016 12:33 pm

Fri Jun 08, 2018 5:33 pm

Could we please setup a Webex session to further debug this issue?
Please PM me to work out the details.

Thanks!
Post Reply